3/17/2017

Granola recept




Härom dagen gjorde jag en supergod granola! Sådär knaprig och lite knäckig. Hittade ett amerikanskt recept som jag modifierade en hel del. Det enda som egentligen stämmer överens än väl havregrynen och sirap ;)
Så här kommer mitt recept:

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform (eller på plåten. Grynen ska läggas på i ett tunt lager)

Bunke nr.1, rör ihop:

7dl havregryn
0,5 tsk kanel


Bunke nr.2, blanda samman:

3msk socker (jag tog muscovadosocker för smaken)
0,5dl ljus sirap
0,5dl olja (jag kör raps)


Blanda ner bunke 2 i bunke 1 och rör om ordentligt.

Sprid ut grynen på bakplåtspapperet och skjutsa in i ugnen tills dessa är ljust gyllenbruna.

Under tiden hackar man 1dl torkad banan, 0,5 dl hasselnötter och blandar det med 1dl russin.



Ta ut plåten och låt det svalna. Grynen stelnar lite men är inget problem att bryta isär och blanda ihop led nötblandningen.

Spill ner allt i en burk med tätt lock och det kan förvaras i 2-3 veckor.



Ha en fin helg!

Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en kommentar så blir jag glad!